Siirry pääsisältöön

10 places



Kävin tänään läpi kaikki matkakirjallisuuteni kun tein tilausta lonelyplanetin verkkokauppaan. Huomasin että minulla on sikana kaiken maailman läpyskää, karttaa ja fraasikirjaa siunaantunut mukaan. Osaan liittykin aika mahtavia tarinoita. Halusinkin nyt jakaa vinkkini minun mielestäni parhaista kohteista maailmassa. Itse en ole koko maailmaa vielä nähnyt, mutta siistejä paikkoja olen omin silmin todistanut. Halusin myös listata nämä paikat sen takia, koska niitä ei mainita Patricia Schultzin teoksessa "1000 places to see before you die". Esimerkkinä mainittakoon, että Suomen kohdalle on listattu Hotel Kämp, ravintola Savoy, risteily jäänmurtajalla (Kemissä!), joulupukin pajakylä, Ainola sekä Savonlinnan Oopperajuhlat.


Uhaten siis Patriciaa, näin kavereiden kesken Patua, kirjoitin oman listani kymmenestä kohteesta mitkä on vaan pakko nähdä omin silmin.Olin ajatellut ensin laittaa nämä johonkin järjestykseen, mutta sitten tajusin, että listasta tuleekin tuhottoman pitkä. Tämä on kuitenkin vain minun listani.

Jeita Grotto, Libanon

Libanonissa sijaitseva Jeita Grotto on tunnettu mahtavista tippukivistä, joita löytyy kahdesta valtavasta luolasta. Tippukivet ovat muodostuneet tuhansien vuosien aikana kalkkikiven liukenemisesta. Sen aiheuttamat pienet kerrokset ovat nousseet toistensa päälle ajan kuluessa ja tuloksena on vaikuttavat tippukivet. Paikka on todella maaginen. Ota taksi Beirutista molempiin suuntiin.
Kuva: Nabil Haddad



Amsterdamin kanavaristeily omalla veneellä.

Amsterdamin must on kanavaristeily omalla veneellä. Tämä onnistuu site, että tunnet jonkun hollantilaisen. Jos et tunne hollantilaista, jää passiin kanavan varrelle sellaiseen kohtaan missä on vene. Ota mukaan sikspäk olutta ja odota. Pyydä päästä mukaan veneeseen ja jaa oluesi.



Sidi bou said, Tunisia

Tunisia varmaan koetaan helppona aurinkomatkapakettimatka-kohteena, mutta sillä on myös omat pienet juttunsa jotka tekevät siitä erityisen.
Sidi Bou Said on Tunisian kaupunki keski-Tunisiassa joka on tunnettu sinisestä väristään, matkaa Tunisista on noin 20min ja sinne pääsee busilla, omalla autolla tai junalla.











Kiinan muuri 长城

21 196,18 kilometriä pitkä muinainen rakennelma Pohjois-Kiinassa.Muuri on rakennettu 300-luvun eaa ja 1600-luvun välisenä aikana. Muurin tarkoituksena oli suojata Kiinaa "barbaarien" hyökkäyksiltä.

Muurille pääsee helposti järjestetyllä turistireissulla, mutta siihen kuuluu myös kiertelyä eri matkamuistokaupoissa.
Tämä kuva on otettu Badalingista johon matkustaa 30eurolla Pekingistä taksilla edestakaisin. Matka taittuu alle tunnissa. Ota mukaasi vettä ja hyvät kengät!

(Kuva: Mikko Lehtojoki)



Kuva otettu Iisakin kirkon pylväiköstä.
Pietari Санкт-Петербург

Pietari on noin viiden miljoonan ihmisen asuttama kaupunki venäjällä.
Pietarin keskusta on jo itsessään nähtävyys. Tyypillistä Pietarin keskustan arkkitehtuurille on mahtipontisuus ja lukuisat sillat.

Pietarin hienoimpiin nähtävyyksiin kuuluu ehdottomasti Eremitaasi, johon kannattaa jättää pari tuntia aikaa hämmästelyyn, jos aikaa jää shoppailulta kannattaa kiivetä Iisakin kirkon pylväikköön katselemaan maisemia sekä vierailla verikirkossa, jonka nimi tulee siitä, että se on rakennettu samalle paikalle mihin Aleksanteri II:n murhattiin 1881.

Pietariin pääsee Helsingistä suoraan junalla tai bussilla, muista viisumi! (Laiva optiokin on, mutta en tiedä siitä mitään.)




Berliinin muuri


 Berliini ylipäätänsä on todella hieno kaupunki, mutta eteenkin East-Side gallery on uskomaton aika hyppy menneisyyteen. Virallisesti, East-side gallery on kansainvälinen muistomerkki vapaudelle, 1,3km pitkä osa Berliinin muuria.

Ota S-Bahn tai pakallisjuna Ostbahnhofin rautatieasemalle ja kävele pari sataa metriä muurin alkupisteeseen.

Muuria on myös nähtävissä muurin varsinaisella muistoalueella: http://www.berliner-mauer-gedenkstaette.de/de/


Phang nga-lahti, Krabi, Thaimaa


Ennenkuin kukaan kerkeää nillittää tästä, mainittakoon, että olen käynyt Phang nga:n lahdessa vuonna 1999. En siis tiedä, mitä massaturismi on yli kymmenessä vuodessa paikalle tehnyt.
Edelleen ymmärtääkseni paikka on klassinen vierailupaikka Phuketista käsin. Itse matkustin äitini kanssa autolla ja veneellä, joka on edelleen ihan toimiva ratkaisu jos majailee Phuketissa.


Bhaktapur, Kathmandun Laakso, Nepal



Bhaktapur on muinainen newari kaupunki Kathmandun laakson itäisessä kulmassa. Bhaktapur on ollut Nepalin pääkaupunki 1500-luvulla ja on myös Unescon maailmanperintökohde.

Jos haluaa viettää perinteisen Nepalilaisen uudenvuoden, kannattaa suunnistaa Bhaktapuriin silloin. Kokemuksesta voin kertoa, että kannattaa myös varata hostelli etukäteen eikä etsiä sitä kaatosateessa kun kaikki paikat on jo varattu viikkoja etukäteen. Bhaktapuriin pääsee joko taksilla tai bussilla alle tunnissa, huomioi myös että jos tiet on tukossa tai on tapahtunut auto-onnettomuus, älä laske sen varaan, että pääset välttämättä juuri sinä viikonloppuna Bhaktapuriin kun olet ajatellut. Bhaktapurissa ei ole autoja, joten jäät kaupungin ulkopuolelle, josta pääset täydellisesti tutustumaan Bhaktapurin kaupunkiin.

Petra

Petra sijaitsee Jordanian etelä-osassa ja on argeologinen ja historiallinen kaupunki Wada-arabiassa. Petra on Bhaktapurin tavoin Unescon maailmanperintökohde.

Koska Petra on argeologinen puisto, pystyt periaatteessa kävelemään missä paikassa tahansa. Jos eksyt, pidä peukut pystyssä että paimentolaiset löytävät sinut.

Petraan päästäksesi, matkusta Ammanista bussilla tai taksilla Wadi-Musaan. Matka kestää kolme tuntia autiomaan halki. Varaa Petran kiertämiseen koko päivä ja hyvät kengät.






Juna-emot transsiberia junassa.

Venäläiset junaemot? Uhka vai mahdollisuus? Jos päätät lähteä tälle reissulle, jonka tein vuonna 2012 Porista Pekingiin kannattaa valmistautus näiden emojen lahjomiseen. Ota siis mukaasi vodkapullo tai edes suklaata, käyttäytyvät paljon mukavammin sinua kohtaan.

http://img-fotki.yandex.ru/get/3910/vl10tsz.a/0_3e3da_9ef02757_L.jpg
kuva:yanx.ru


Matka Zürichista Milanoon bussilla.

Ihmiset jotka tuntevat minut, tietävät etten matkusta bussilla yhtään mihinkään. En mihinkään. Onni onnettomuudessa, jouduin matkustamaan reililläni 2012 matkan Sveitsistä Italiaan bussilla ja matka oli yksi kauneimmista mitä olen ikinä kokenut. Maisemat oli mahtavat.
Ota Bussi Zürichista ja nauti menosta.
Tonava
Bratislava

Bratisvala on Slovakin pääkaupunki jonka läpi virtaa Tonava. Bratislava on maailman ainoa pääkaupunki, jolla on rajaa kahden eri valtion kanssa.
Bratislavaan on paras tutustua kävellen. Suosittelen osallistumaan ILMAISELLE turistikierrokselle, joka kiertää vanhan kaupungin kävellen ja tarjoaa mahtavaa historiaa kaupungista.

Bratislavassa kannattaa myös sukeltaa sivukujille ja hämmästelemään mahtavaa Neuvostoaikaista kulttuuria ja grafitteja.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Synttärihulinoita ja uusia asuntoja

Pari kuukautta on mennyt tosi nopeaa uusissa duuneissa. Tykkään uudesta paikasta kovasti ja mun työkaverit on aivan huikeita. Työ on silti todella vaativaa ja olen vastuussa melkein joka päivä. Kotoutuksessa on niin tuhat ja sata asiaa jotka voi mennä pieleen ja usein kaikki meneekin niin pieleen kuin mahdollista. Silti, en kaipaa osastotyötä enää yhtään. En tippakaan. Sain asunnon sairaalan alueelta, ihan sairaalan vierestä. Janika oli mitannut että  uudelta kämpältä kestää alle 5minuuttia töihin. Kämppä on siis kaksio, jossa molemmilla meillä on omat huoneet. Asunto on suht uusi ja kiva. Oon ihan innoissani muutosta. Sen lisäksi kämppä sijaitsee myös aivan watfordin stadionin vieressä, eli kun Manchester United tulee pelaamaan täytyy vaan pelata kovasti tinderiä, jos vaikka Zlatan tulis siellä vastaan. 😏 Muuten täällä menee ihan kivasti, juhöittiin 25-vuotiasta Janika-kämppistä tänään ja huomenna takas töihin. Tämähän muikkeli täyttääkin ensviikolla 30.. Apua. Anyway, peace and love

Ja he asuivat paratiisisaarella elämänsä loppuun asti.. NOT

Vaikka elämä Balilla on stressittömämpää kuin Suomessa, byrokratian kanssa se ei ole helppoa. Ilman työpaikkaa et voi eleillä saarella kuin kerrallaan kaksi kuukautta social viisumilla, johon tarvitset sponsorin. Ilman sponsoria voit uusia vekkulisti viisumisi kerran kuukaudessa lentämällä Indonesiasta pois saaden visa on arrival viisumin lentokentältä. Work viisumi maksaa 800e ja keskipalkka on alueittain 100- 150euroa, aikamoinen yhtälö? Lähetin vähän aikaa sitten sähköpostia paikalliselle työnantajalle, jos hän olisi valmis antamaan minulle työtä Balilta kesänajaksi. "Thank you for your application. Unfortunately we can only offer interviews to Indonesian nationals for non-managerial positions, as it is, generally not possible for foreigner to get work permit for an administrative position that can be filled my an indonesian. You will find this at all companies in Bali." Eli takaisin lähtöruutuun. Asiahan on niin, että sain harjoittelupaikan Balilta ensi syksyksi joka

Hedelmäcoktaili ilman lisäaineita

Ihmiset jotka tuntevat minut, tietävät että minulla ei ole jääkaapissa juuri koskaan mitään. Täällä on sama juttu. Ruoka maksaa paikallisessa warungissa euron luokkaa ja keittiöni täällä ei ole mikään ihmeellinen. Pidän jääkaapissa juomia lähinnä.Pari viikkoa sitten innostuin ostamaan hedelmiä paikallisesta marketista. Meidän kylältä saa lähinnä hyvin vihreitä banaaneja sekä mangoja. Tutustuin siis markisaan, mangostaniin, litsiin sekä salakiin, joista aikaisemmin tunsin ainoastaan litsin sekä markisan, joka suomessa tunnetaan myös nimellä passionhedelmä. Markisa Markisa . Kokemus oli yllättävä, koska en millään osannut yhdistää markisaa passionhedelmään koska maku täällä tropiikissa on aika erilainen, toki myös suomessa passionhedelmä on rutussa sekä tummanvärinen kun täällä markisa on kimmoisa ja keltainen, vähän niinkuin päärynän ja mandariinin sekoitus. Tutkimustyötä tehdessä selvisikin, että passionfruitia on kahta eri lajiketta ja itse söin juuri tätä golden passion frui