Siirry pääsisältöön

8 easy steps

Aika alkaa mennä jo aika lujaa täällä. Tuntuu että aina kun alan maanantaisin kirjoittaa tätä blogia että minulla ei ole enää mitä hajua mitä on tapahtunut ja minä päivänä. Tänään alkoi Gyne harjoittelu.
Onnihan on että täällä päivät kuluu.

Tavallinen viikon arkipäivä meillä on suurinpiirtein tällainen

05.20 Jenni herää. Sannan torkuttaa.
05.30 Sofia Herää. Sanna torkuttaa.
05.45 Eeva herää. Sanna torkuttaa.
06.20 Tytöt bussipysäkillä ja täydessä bussissa
07.05 Tytöt osastolla.
07.05 Alkaa raportti Nepaliksi josta emme ymmärrä mitään
07.40 Potilas-kierto. Emme edelleenkään ymmärrä mitään. Mutta yritämme seurata diagnooseja ja tervehtiä potilaita. Hyvällä tuurilla gynellä on vauvvoja niin niille saa jokellella.
08.00 Petien petaamista. "can you dust?" "YES!" "Oh you can make a bed?" "YES!"
09.00 Lääkärinkierto/istumista. Seinien tuijottelua.
10.00 Paras hetki päivässä: Ruokatunti. Hyvää ruokaa alle 100 rupiaa annos.
11.00 Takaisin osastolle myöhässä.
11.00 Ehkä tapahtuu jotain. Ehkä ei. Seinien tuijottelua. Vauvvoille jokeltelua. Huonoja yrityksiä puhua englantia tai Nepalia potilaille
12.00 Ehkä tapahtuu jotain. Ehkä ei.
13.00 Raportti josta emme ymmärrä mitään.
13.30 Päästään kotiin jos on kiltti opettaja töissä.

14- Tytöt ulkona sairaalasta ja päivä alkaa. Yleensä hengataan Jawalakhelissä tai Thamelilla.

Viimeviikko oli aika työntäytteinen mitä nyt saatiin istua koulussa kaksi päivää yhden sijaan. Katseltiin Nepalilaista draamaa koulusta mistä ei ymmärretty mitään mutta päästiin sentään mukaan koulutyttöjen projektiin leikkaamalla kuvia kirjoista. JEE! Kaikki pieni puuha on kivempaa kuin istua asfaltilla seitsemän tuntia.

Käytiin myös oikeilla vaatekaupoilla. Teetätettiin siis vaatteita! Sofia sai itselleen turkoosin sarin, Jenni osti maanläheisiä kurthia, Eeva ja Sanna teetätti coctail-mekot. Allekirjoittanut on sitä mieltä että näyttää idiootilta Kurthassa, olise kuinka kansallis-asu kuinka tahansa. Sitä paitsi mun uus mekko makso 3000 rupiaa. Täytyy kyllä myöntää että Sofian Shari oli todella kaunis. En jaksa myöskään odottaa kun Sofia yrittää vääntää viisi metriä kangasta päällensä.

Viikoloppuna oltiin suunniteltu retkeä Bungamatiin. Meillä ei ollut varsinaista ideaa missä se paikka on mutta oltiin kuultu että siellä on asunut joku kuuluisa Jumala. Otettiin sitten paikallisbussi ja matkaan. Bungamati oli makea pikkukylä Kathmanduun laaksossa. Paikka on liian pieni busseille tai autoille ja tosi rauhallinen. Oltiin sitten paikallinen nähtävyys ja 6 pientä pikkutyttöä lähti meidän kanssa kävelylle näyttämään paikkoja. Löydettiin myös nuoria tyttöjä jotka teki meille hennaa ja matka oli muutenkin hyvin onnistunut. Koti-matkalla pysähdyttiin vielä Nakhuun syömään hyvin paikallisesti ja täytyy myöntää että kyllä se oli hyvää. Kolmetyttöä 375 rupiaa kokiksilla, ei paha.
Lauantai-iltana Ester tarjosi meille vielä naminaminami ruokaa ja istuttiin neljätuntia kuuntelemassa Esterin upeaa tapahtumarikasta elämäntarinaa. Siinä on upea nainen.

Sunnuntaina oli tarkoitus tutustua Pashupatinathiin ja Koiralan hautajaisiin, mutta päätimme mennä tutustumaan Boudhaan. Täytyy kyllä sanoa että stupa oli vaikuttava, mutta myös samalla tunnustaa että taitaa nämä temppelit riittää jo toistaiseksi.

Kaikkien vatsataudit taitavat olla tällähetkellä rauhoittuneet, mutta ollaan juuri menossa Sannan kanssa syömään, en tiedä mitä siitä sitten seuraa ;) se jää nähtävästi. Tytöt lähtee torstaina raftaamaan, jään itse kotiin koska vanhenpani tulevat lauantaina Kathmanduuhun. Enköhän pärjää pari yötä yksinkin, ja täytyyhän tytöillä olla emergency phone. Pahimmassa tapauksessa lupasin hoitaa tytöt ciwikkiin ja kanyloida heidät itse. Enemmän hupia tuottaa kuitenkin se, että Sofia meinaa nukkua teltassa ..

All is good! Tsekatkaa mahtava leffa "three idiots". Ja polveni paloivat. Olen siis yks idiootti jonka polvet ovat kirkuvan punaiset JES.

Rakkauella EEVANEN

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Synttärihulinoita ja uusia asuntoja

Pari kuukautta on mennyt tosi nopeaa uusissa duuneissa. Tykkään uudesta paikasta kovasti ja mun työkaverit on aivan huikeita. Työ on silti todella vaativaa ja olen vastuussa melkein joka päivä. Kotoutuksessa on niin tuhat ja sata asiaa jotka voi mennä pieleen ja usein kaikki meneekin niin pieleen kuin mahdollista. Silti, en kaipaa osastotyötä enää yhtään. En tippakaan. Sain asunnon sairaalan alueelta, ihan sairaalan vierestä. Janika oli mitannut että  uudelta kämpältä kestää alle 5minuuttia töihin. Kämppä on siis kaksio, jossa molemmilla meillä on omat huoneet. Asunto on suht uusi ja kiva. Oon ihan innoissani muutosta. Sen lisäksi kämppä sijaitsee myös aivan watfordin stadionin vieressä, eli kun Manchester United tulee pelaamaan täytyy vaan pelata kovasti tinderiä, jos vaikka Zlatan tulis siellä vastaan. 😏 Muuten täällä menee ihan kivasti, juhöittiin 25-vuotiasta Janika-kämppistä tänään ja huomenna takas töihin. Tämähän muikkeli täyttääkin ensviikolla 30.. Apua. Anyway, peace and love

Ja he asuivat paratiisisaarella elämänsä loppuun asti.. NOT

Vaikka elämä Balilla on stressittömämpää kuin Suomessa, byrokratian kanssa se ei ole helppoa. Ilman työpaikkaa et voi eleillä saarella kuin kerrallaan kaksi kuukautta social viisumilla, johon tarvitset sponsorin. Ilman sponsoria voit uusia vekkulisti viisumisi kerran kuukaudessa lentämällä Indonesiasta pois saaden visa on arrival viisumin lentokentältä. Work viisumi maksaa 800e ja keskipalkka on alueittain 100- 150euroa, aikamoinen yhtälö? Lähetin vähän aikaa sitten sähköpostia paikalliselle työnantajalle, jos hän olisi valmis antamaan minulle työtä Balilta kesänajaksi. "Thank you for your application. Unfortunately we can only offer interviews to Indonesian nationals for non-managerial positions, as it is, generally not possible for foreigner to get work permit for an administrative position that can be filled my an indonesian. You will find this at all companies in Bali." Eli takaisin lähtöruutuun. Asiahan on niin, että sain harjoittelupaikan Balilta ensi syksyksi joka

Hedelmäcoktaili ilman lisäaineita

Ihmiset jotka tuntevat minut, tietävät että minulla ei ole jääkaapissa juuri koskaan mitään. Täällä on sama juttu. Ruoka maksaa paikallisessa warungissa euron luokkaa ja keittiöni täällä ei ole mikään ihmeellinen. Pidän jääkaapissa juomia lähinnä.Pari viikkoa sitten innostuin ostamaan hedelmiä paikallisesta marketista. Meidän kylältä saa lähinnä hyvin vihreitä banaaneja sekä mangoja. Tutustuin siis markisaan, mangostaniin, litsiin sekä salakiin, joista aikaisemmin tunsin ainoastaan litsin sekä markisan, joka suomessa tunnetaan myös nimellä passionhedelmä. Markisa Markisa . Kokemus oli yllättävä, koska en millään osannut yhdistää markisaa passionhedelmään koska maku täällä tropiikissa on aika erilainen, toki myös suomessa passionhedelmä on rutussa sekä tummanvärinen kun täällä markisa on kimmoisa ja keltainen, vähän niinkuin päärynän ja mandariinin sekoitus. Tutkimustyötä tehdessä selvisikin, että passionfruitia on kahta eri lajiketta ja itse söin juuri tätä golden passion frui