Siirry pääsisältöön

Jordaniaa

Kerettiin Mikon kanssa jo vähän kyllästyä Libanoniin ja ostettiin lennot Jordaniaan. Minä muuna tahansa aikana oltaisiin ehkä voitu loikata Syyrian läpi, mutta nyt epävakaan tilanteen takia lennot olivat varmasti paras vaihtoehto.
Kisu Farah hostellin edessä

Saavuttiin Ammaniin ja yövyttiin kylmään mutta mukavaan hostelliin. Hostelli oli paljon halvempi kuin Libanonissa ja vaikutti olevan vanha koulurakennus. Hostelli oli jäätävän kylmä, mutta suihku oli kuuma. Hostellin hintaan kuului myös aamiainen mikä oli ihan super luksusta.

Aamulla päätettiin jatkaa matkaa etelään. Mikko sai minut jotenkin huijattua minibussiin (!) jolla köröteltiin sitten kohti Petraa. Matka hoitui ahtaassa tilassa paikallisten kanssa minibussissa, oikein paikallinen nautinto. Neljän tunnin päästä olimme onnellisesti Wadi Musassa josta kiirehdimme näkemään Petra (suolaiseen) 55 euron hintaan per nassu.

Mutta voi että! Kyllä se oli sen arvoinen!

Mikko Petran kukkuloilla
Petra siis sijaitsee Akabanlahdelta Kuolleellemerelle ulotuvan laakson Wadi Araban itäpuolella vuorten ympäröimässä solassa. Kaupunki on perustettu pääkaupungiksi kuudella vuosisadalla eaa. ja siitä tekee erityisen oman arkkitehtuurinsa ja vesijohtojärjestelmä. Petrassa kerrotaan urbaania legendaa naisista, jotka rakastuu Beduiineihin ja jättää länkkärielämänsä jäädäkseen asumaan Petran luoliin. Onhan se toki romanttista.

Petran yksi parhaimmista säilyneistä jäänteistä Al Khazneh "The treasury"
Illalla oli ihanaa päästä luksus hotelliin jossa toimi lämmitys ja saatiin ruokaa vatsa täyteen. Seuraavana päivänä jatkettiin Petran ihmettelemistä, tällä kertaa kaavuttiin ylös ihmettelemään ja näkymät olikin uskomattomat Petran yli. Näkymä ulottui aina Israeliin asti.

Lopen uupuneena tultiin takaisin huomataksemme, että viimeinen bussi Ammaniin lähti nenämme edestä. Palattiin sitten hotelliin, kun ei tietyi mitä muutakaan oltais tehty.
Hotellimme teki pari soittoa ja jo matkalla Ammaniin ollut taksi kääntyi takaisin. Matkustettiin sitten n. reilu kolme tuntia italialais pariskunnan kanssa taksilla Ammaniin keskustellen politiikasta ja naisten oikeuksista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Synttärihulinoita ja uusia asuntoja

Pari kuukautta on mennyt tosi nopeaa uusissa duuneissa. Tykkään uudesta paikasta kovasti ja mun työkaverit on aivan huikeita. Työ on silti todella vaativaa ja olen vastuussa melkein joka päivä. Kotoutuksessa on niin tuhat ja sata asiaa jotka voi mennä pieleen ja usein kaikki meneekin niin pieleen kuin mahdollista. Silti, en kaipaa osastotyötä enää yhtään. En tippakaan. Sain asunnon sairaalan alueelta, ihan sairaalan vierestä. Janika oli mitannut että  uudelta kämpältä kestää alle 5minuuttia töihin. Kämppä on siis kaksio, jossa molemmilla meillä on omat huoneet. Asunto on suht uusi ja kiva. Oon ihan innoissani muutosta. Sen lisäksi kämppä sijaitsee myös aivan watfordin stadionin vieressä, eli kun Manchester United tulee pelaamaan täytyy vaan pelata kovasti tinderiä, jos vaikka Zlatan tulis siellä vastaan. 😏 Muuten täällä menee ihan kivasti, juhöittiin 25-vuotiasta Janika-kämppistä tänään ja huomenna takas töihin. Tämähän muikkeli täyttääkin ensviikolla 30.. Apua. Anyway, peace and love

Ja he asuivat paratiisisaarella elämänsä loppuun asti.. NOT

Vaikka elämä Balilla on stressittömämpää kuin Suomessa, byrokratian kanssa se ei ole helppoa. Ilman työpaikkaa et voi eleillä saarella kuin kerrallaan kaksi kuukautta social viisumilla, johon tarvitset sponsorin. Ilman sponsoria voit uusia vekkulisti viisumisi kerran kuukaudessa lentämällä Indonesiasta pois saaden visa on arrival viisumin lentokentältä. Work viisumi maksaa 800e ja keskipalkka on alueittain 100- 150euroa, aikamoinen yhtälö? Lähetin vähän aikaa sitten sähköpostia paikalliselle työnantajalle, jos hän olisi valmis antamaan minulle työtä Balilta kesänajaksi. "Thank you for your application. Unfortunately we can only offer interviews to Indonesian nationals for non-managerial positions, as it is, generally not possible for foreigner to get work permit for an administrative position that can be filled my an indonesian. You will find this at all companies in Bali." Eli takaisin lähtöruutuun. Asiahan on niin, että sain harjoittelupaikan Balilta ensi syksyksi joka

Hedelmäcoktaili ilman lisäaineita

Ihmiset jotka tuntevat minut, tietävät että minulla ei ole jääkaapissa juuri koskaan mitään. Täällä on sama juttu. Ruoka maksaa paikallisessa warungissa euron luokkaa ja keittiöni täällä ei ole mikään ihmeellinen. Pidän jääkaapissa juomia lähinnä.Pari viikkoa sitten innostuin ostamaan hedelmiä paikallisesta marketista. Meidän kylältä saa lähinnä hyvin vihreitä banaaneja sekä mangoja. Tutustuin siis markisaan, mangostaniin, litsiin sekä salakiin, joista aikaisemmin tunsin ainoastaan litsin sekä markisan, joka suomessa tunnetaan myös nimellä passionhedelmä. Markisa Markisa . Kokemus oli yllättävä, koska en millään osannut yhdistää markisaa passionhedelmään koska maku täällä tropiikissa on aika erilainen, toki myös suomessa passionhedelmä on rutussa sekä tummanvärinen kun täällä markisa on kimmoisa ja keltainen, vähän niinkuin päärynän ja mandariinin sekoitus. Tutkimustyötä tehdessä selvisikin, että passionfruitia on kahta eri lajiketta ja itse söin juuri tätä golden passion frui