Siirry pääsisältöön

310 km Santiago De Compostelaan

Saavuin lopulta sitten Santiago De Compostelaan. Uskomatonta, mutta totta. Viimeiselle päivälle oli 19kilometriä mikä meni todella rattoisasti ja olinkin Katetdraalilla jo puolenpäivän aikaan. Kävin hakemassa todistukseni ja olin sitten virallisesti pyhiinvaeltaja. Illalla otimme iisisti ystävien kanssa kuunnellen livebändiä ja juoden aivan liikaa viiniä. 

7 km matkaa jäljellä!



Reissu on nyt takana ja olen palannut koti-Lontooseen. Lontoossa minua odotti uusi työpaikka ja muutto. Täällä istun nyt muuttolaatikoiden keskellä ja pohdin mennyttä reissua. Aloin jo vähän tottua Camino-elämään: aikaisiin nousuihin, ihanaan aamukahviin ja huoneen jakamiseen kymmenien ihmisten kanssa, ihanaan kuumaan suihkuun sekä sen jälkeen omaan makuupussiin kömpimiseen. 

Todistetusti pyhiinvaeltaja!


Reissu voitti suurimman osan matkoistani ihan 6-0. Ei niitä voi edes verrata. Luulen, että koska olen matkustanut niin paljon, että en ole pitkään aikaan saanut oikeaa haastatta matkustelusta. Camino toi minulle uuden laista sisukkuutta, jota olen kaivannut kauan. Luulen, että minusta on tullut niin mukavuudenhaluinen etten ole pitkään aikaan haastanut itseäni mutta nyt pääsin tekemään sen oikein kunnolla.

On todella kliseistä sanoa, että tiedät miltä se tuntuu, kun olet itse kävellyt oman caminosi. Siinä reissussa on jotain taikuutta. Tai sitten se on vaan se itsensä voittaminen. Itsensä voittaminen kun jalkoihin sattuu tuhannesti, itkettää mutta sitten kiipeät vuoren päälle ja näät kauniin maiseman. Tai kun revit sukat vaelluskengät jalastasi ja joku toinen vaeltaja tulee ohi ja kyselee voiko hän auttaa. Siinä sitten jaatte palan suklaata ja pohditte miten selviätte seuraavaan määränpäähän.

Airbnb kissi



Tärkeintä ehkä mitä itse opin, oli että minun täytyy olla armollinen itselleni. Lähdin reissuun hyvin treenanneena kaikki erilaiset skenaariot päässäni läpikäyden. Silti jalkojen kantamattomuus ylläti minut ihan täysin. Vaikka fyysisesti jaksoin, jalkapohjani ja varpaani eivät jaksaneet. Silloin piti purra huulta ja ymmärtää, että tänään täytyy vaan lopettaa. Olin muutenkin yleensä hitaimpia kävelijöitä ja katselin usein kun nopeat liitivät ohi kuin heillä olisi ollut bensaa suonissaan.
Tajusin myös että kipu piti minut myös kiinni enemmän nykyhetkessä. Kipu on osa elämää, on eri asia miten siihen asennoituu. Yllätyin kyllä kuinka sisukas olin, en tiennyt että itsestäni löytyisi sellaisia voimia koska useat kerrat halusin soittaa taksin ja luovuttaa. Joskus mietin että olisi helpompi vaan satuttaa itsensä tai saada jalkansa pakettiin, että saisi luvalla vaan laittaa leikin kesken.

 


Käveleminen on parasta meditaatiota ja pääsin kuin pääsinkin kokemaan kunnon zen-tilan. Olen nyt nauttinut tästä täydellisestä rauhallisuudesta kun sitä on vielä riittänyt. Tärkeintä reissuissa on juuri tämä, mitä niistä voi ottaa mukaansa omaan elämäänsä.
Tämä reissu itseesi ei maksa paljon rahaa. Tarvitset vain rinkan ja hyvät kengät, armollisuutta sekä periksiantamattomuutta. Reissun voi aloittaa mistä tahansa kohdasta mutta Compostelan (pyhiinvaeltajien passin) saa vain jos vaeltaa todistetusti 100km Santiago de Compostelaan.

Suosittelen kaikille reissua, seuraavaksi matkustankin seksikkääseen suomeen!

Eevis

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ja he asuivat paratiisisaarella elämänsä loppuun asti.. NOT

Vaikka elämä Balilla on stressittömämpää kuin Suomessa, byrokratian kanssa se ei ole helppoa. Ilman työpaikkaa et voi eleillä saarella kuin kerrallaan kaksi kuukautta social viisumilla, johon tarvitset sponsorin. Ilman sponsoria voit uusia vekkulisti viisumisi kerran kuukaudessa lentämällä Indonesiasta pois saaden visa on arrival viisumin lentokentältä. Work viisumi maksaa 800e ja keskipalkka on alueittain 100- 150euroa, aikamoinen yhtälö? Lähetin vähän aikaa sitten sähköpostia paikalliselle työnantajalle, jos hän olisi valmis antamaan minulle työtä Balilta kesänajaksi. "Thank you for your application. Unfortunately we can only offer interviews to Indonesian nationals for non-managerial positions, as it is, generally not possible for foreigner to get work permit for an administrative position that can be filled my an indonesian. You will find this at all companies in Bali." Eli takaisin lähtöruutuun. Asiahan on niin, että sain harjoittelupaikan Balilta ensi syksyksi joka

Synttärihulinoita ja uusia asuntoja

Pari kuukautta on mennyt tosi nopeaa uusissa duuneissa. Tykkään uudesta paikasta kovasti ja mun työkaverit on aivan huikeita. Työ on silti todella vaativaa ja olen vastuussa melkein joka päivä. Kotoutuksessa on niin tuhat ja sata asiaa jotka voi mennä pieleen ja usein kaikki meneekin niin pieleen kuin mahdollista. Silti, en kaipaa osastotyötä enää yhtään. En tippakaan. Sain asunnon sairaalan alueelta, ihan sairaalan vierestä. Janika oli mitannut että  uudelta kämpältä kestää alle 5minuuttia töihin. Kämppä on siis kaksio, jossa molemmilla meillä on omat huoneet. Asunto on suht uusi ja kiva. Oon ihan innoissani muutosta. Sen lisäksi kämppä sijaitsee myös aivan watfordin stadionin vieressä, eli kun Manchester United tulee pelaamaan täytyy vaan pelata kovasti tinderiä, jos vaikka Zlatan tulis siellä vastaan. 😏 Muuten täällä menee ihan kivasti, juhöittiin 25-vuotiasta Janika-kämppistä tänään ja huomenna takas töihin. Tämähän muikkeli täyttääkin ensviikolla 30.. Apua. Anyway, peace and love

Hedelmäcoktaili ilman lisäaineita

Ihmiset jotka tuntevat minut, tietävät että minulla ei ole jääkaapissa juuri koskaan mitään. Täällä on sama juttu. Ruoka maksaa paikallisessa warungissa euron luokkaa ja keittiöni täällä ei ole mikään ihmeellinen. Pidän jääkaapissa juomia lähinnä.Pari viikkoa sitten innostuin ostamaan hedelmiä paikallisesta marketista. Meidän kylältä saa lähinnä hyvin vihreitä banaaneja sekä mangoja. Tutustuin siis markisaan, mangostaniin, litsiin sekä salakiin, joista aikaisemmin tunsin ainoastaan litsin sekä markisan, joka suomessa tunnetaan myös nimellä passionhedelmä. Markisa Markisa . Kokemus oli yllättävä, koska en millään osannut yhdistää markisaa passionhedelmään koska maku täällä tropiikissa on aika erilainen, toki myös suomessa passionhedelmä on rutussa sekä tummanvärinen kun täällä markisa on kimmoisa ja keltainen, vähän niinkuin päärynän ja mandariinin sekoitus. Tutkimustyötä tehdessä selvisikin, että passionfruitia on kahta eri lajiketta ja itse söin juuri tätä golden passion frui